
informácie nie len o varení ale aj o kuchyni a domácnosti
Otázky a odpovede
Chrumkavé kuriatko?!
Chrumkavú kožu na pečenom kurčati možeme vyčariť tak že ho pred vložením do rúry potrieme bielym jogurtom,do ktorého sme vmiešali grilovacie korenie,červenú mletú papriku,rascu,cesnak trošku oleja.
—————
Mäkké paradajky?!
Mäkké paradajky,aj prezreté ktoré potrebujeme nakrájať ,vylepšíme ak ich na 15 až 30 minút dáme do ľadovej vody.Potom ich krájame nožom,ktorý takisto namáčame do studenej vody .Najlepšie sa krájajú pilkovitým nožom.
—————
Zlatistá vyprážana ryba?!
Vypražaná ryba bude mať krásnu farbu,ak do oleja na vypražanie pridáme surovú mrkvu.
—————
Číry alebo zakalený vývar?!
Kurací vývar musí vrieť veľmi pomaly ,inak sa zakalí.Ak sa vám to predsa len stane,vyšlahajte 2 bielky do polotuha,vlejte ich do vlažného vývaru a mierne zohrejte(na približne 80 stupňou).Potom vývar preceďte cez jemné bavlnené plátno.
—————
"Odhalené" paradajky?!
Paradajky ľahko zbavíte šupky,keď ich do kríža narežete,ponoríte do horúcej vody a vzápeti ich preložite do ľadovej vody.šupka sa tak uvoľní a pôjde ľahko dole.
—————
Chrumkavý múčnik?!
Ak chceme aby bol povrch pečeného múčnika chrumkavý,potrieme ho pred vložením do rúry s mliekom.
—————
Pečenie koláčov?!
Múčniky s droždím vkladáme vždy do vopred vyhriatej rúry.Pri múčnikoch bez droždia (napr.treného cesta)zapíname rúru až pri vložení.
—————
Blesku-rýchle kysnutie?!
Droždie najskôr rozmiešame s trochou cukru a múky ,a až potom ho zalejeme vlažným mliekom.
—————
Biela poleva?!
poleva na múčnik zostane pekne biela ak cukor rozotrieme s mliekom a nie s vodou .
—————
Vyklápanie bábovky?!
Ak sa bábovka nedá vyklopiť obrátime ju na tanier,a formu ochladíme utierkou namočenou v studenej vode.
—————