informácie nie len o varení ale aj o kuchyni a domácnosti
Novinky
17.01.2010 13:05
—————
17.01.2010 13:02
HYDINA
—————
14.01.2010 19:04
Kuracie maso
—————
27.07.2009 19:30
Kačica
Svetoznáma je pekinská kačica,upravovaná tradičným,pomerne náročným spôsobom v peci.Spolu s chutnými omáčkami sa podáva až po 18-hodinovej príprave,preto si tento pokrm s chrumkavou kožou a jemným voňavým mäsom treba objednať v reštaurácii vopred.Vynikajúce jeaj mäso lietajúcich...
—————
25.07.2009 21:36
Hus
Už v dávnych časoch ju považovali za lahôdku.Pre vysoký dopyt po tejto hydine začali už Egypťania chovať hus v umelých liahniach.Husi sa najčastejšie konzumujú v období medzi septembrom a decembrom,keď dorastajú do potrebnej veľkosti .Martinské alebo vianočné husy sú mladé kŕmené...
—————
25.07.2009 21:04
Moriak
Moriak alebo morka ma možnosť dosiahnúť najväčšiu hmotnosť z domácej hydiny a to až 20 kg.Tento impozantný vták pôvodne žil v severnej Amerike a Mexiku a spolu so psom bol prvým zdomácneným živočíchom starých Aztekov.Po objavení Ameriky sa tento mohutný,krásne sfarbený vták dostal...
—————
25.07.2009 20:07
Hydina
Som veľkým priateľom všetkého tvorstva,ale som presvedčený,že všetka hydina bola stvorena preto ,aby nám naplňovala naše špajzy a obohacovala náš jedalný listok.Napisal francúzsky spisovateľ a pôźitkár Jean Anthelme Brillat-Savarin(1755-1826) s chválou a uznaním hydiny ako pokrmu.Hydina sa...
—————
22.07.2009 21:52
Informácie pre návštevníkov
Táto stránka ma prispieť svojou troškou k obohateniu nášho jedálneho lístka či domácej kuchyne.Avšak nie len cestou hľadaním nejakých krkolomných receptou-špecialit ale viacmenej prispieť svojími jednoduchými radami,postojmy,názormi,ktoré by nám a vám pomohli sa lepšie orientovat vo svete varenia...
—————
22.07.2009 21:51
Webová prezentácia bola spustená
Dnes bola spustená naša nová webová prezentácia.Uvidíme ako sa vám to bude celé páčiť a ako to celé dopadne...
—————
