
informácie nie len o varení ale aj o kuchyni a domácnosti
Otázky a odpovede
Nejake tipy proti škodcom?!
Ak máte vo vrecku odložené sušené huby,pridajte k nim bobkový list a gulôčky čierného korenia nenapadnú ich škodce.
Keď sa na kvetoch alebo muškátoch objavia mušky, posypte ich detským zásypom.Po týždni kvety osprchujte.
Usušte citronovú kôru a dajte ju do platenného vrecka.Vrecúško vložte do skriňe,prevonia vám šaty a mole prejde chuť zahryzňúť sa do vašich odevov.
—————
Drevené varešky bez zápachu?!
Drevené varechy aj dosky po nejakom čase napáchnu,hoci ich poriadne umývate.Zlejte vodu v ktorej ste varili zemiaky,a na krátky čas do nej namočte varechy a dosky.Potom ich opláchnite a nechajte usušiť.
—————
Šikovný citrón a žuvačka?!
Citrón vám pomôže odstrániť žuvačku z odevov.Miesto,kde sa prilepila,potierajte rozkrojeným citrónom,stopy po žuvačke zmiznú.
—————
Ako skrotiť slaninku?!
Plátky slaninky pred opekaným na okamich ponorte do studenej vody,budú sa na panvici menej krútiť.
—————
Ako ľahšie ošupať varené zemiaky v šupke?!
Šupky od zemiakov sa oddelia takmer samy,ak do vody,v ktorej sa zemiaky varia ,pridáte niekoľko kvapiek oleja.
—————
Ako zachovať štavnatú salámu?!
Ak priložíte k reznej ploche salámy kolieska citróna nevyschne.
—————
Príliš mastné oká v polievke?!
Príliš mastnú polievku zbavíte tuku,ak po jej povrchu prejdete kuchynskou utierkou,do ktorej zabalíte ľadové kocky.
—————
Chcete mať menej odpadu z mladej mrkvy?!
Keď mladú mrkvu krátko obaríte vracou vodou,šupku z nej stiahnete lahšie a nemusíte ju oškrabávať.
—————
Ako mať zelený špenát počas varenia?!
Pri vareni pridáme k nemu trocha sódy bikarbóny.
—————
Vyschol vám syr?!
Vyschnuté syry ponoríme na niekoľko hodín do mlieka.Zmäknú a lepšie sa aj krájajú.Aby sme vysychaniu predišli,zabalíme tvrdý syr do obrúska namočeného v pive alebo slanej vode.
—————