
informácie nie len o varení ale aj o kuchyni a domácnosti
Archív článkov
17.01.2010 13:05
—————
17.01.2010 13:02
HYDINA
—————
14.01.2010 19:04
Kuracie maso
—————
27.07.2009 19:30
Kačica
Svetoznáma je pekinská kačica,upravovaná tradičným,pomerne náročným spôsobom v peci.Spolu s chutnými omáčkami sa podáva až po 18-hodinovej príprave,preto si tento pokrm s chrumkavou kožou a jemným voňavým mäsom treba objednať v reštaurácii vopred.Vynikajúce jeaj mäso lietajúcich...
—————
25.07.2009 21:36
Hus
Už v dávnych časoch ju považovali za lahôdku.Pre vysoký dopyt po tejto hydine začali už Egypťania chovať hus v umelých liahniach.Husi sa najčastejšie konzumujú v období medzi septembrom a decembrom,keď dorastajú do potrebnej veľkosti .Martinské alebo vianočné husy sú mladé kŕmené...
—————
25.07.2009 21:04
Moriak
Moriak alebo morka ma možnosť dosiahnúť najväčšiu hmotnosť z domácej hydiny a to až 20 kg.Tento impozantný vták pôvodne žil v severnej Amerike a Mexiku a spolu so psom bol prvým zdomácneným živočíchom starých Aztekov.Po objavení Ameriky sa tento mohutný,krásne sfarbený vták dostal...
—————
25.07.2009 20:07
Hydina
Som veľkým priateľom všetkého tvorstva,ale som presvedčený,že všetka hydina bola stvorena preto ,aby nám naplňovala naše špajzy a obohacovala náš jedalný listok.Napisal francúzsky spisovateľ a pôźitkár Jean Anthelme Brillat-Savarin(1755-1826) s chválou a uznaním hydiny ako pokrmu.Hydina sa...
—————
22.07.2009 21:52
Informácie pre návštevníkov
Táto stránka ma prispieť svojou troškou k obohateniu nášho jedálneho lístka či domácej kuchyne.Avšak nie len cestou hľadaním nejakých krkolomných receptou-špecialit ale viacmenej prispieť svojími jednoduchými radami,postojmy,názormi,ktoré by nám a vám pomohli sa lepšie orientovat vo svete varenia...
—————
22.07.2009 21:51
Prvá správa
Dnes bol spustený náš nový blog. Prosím sledujte ho, budeme sa snažiť prinášať vždy aktuálne informácie. Čítať správy tohto blogu je možné aj cez RSS kanál.
—————
22.07.2009 21:51
Nová akcia
Toto je popis ukážkovej akcie. Môžete ju ľubovoľne editovať, prípadne odstrániť.
—————